Wat is gezonder melk of pure chocolade?

Wat is gezonder melk of pure chocolade?

Ook wat betreft de calorieën is pure chocolade niet per se beter dan melkchocolade. Pure chocola bevat circa 40% suiker. Maar over het algemeen geldt: hoe minder suiker, hoe meer cacao én vet. Pure chocola bevat een stuk minder suiker, maar is vaak wel vetter.

Is chocolade cholesterol verhogend?

Verzadigd vet en calorieën Chocolade bevat veel verzadigd vet (ongeveer 20 gram op de 100 gram). Verzadigd vet verhoogt het LDL-cholesterolgehalte van het bloed en een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten. Ook bevat chocolade veel calorieën.

Is melk chocolade gezond?

In donkere chocolade zitten antioxidanten (flavanolen) die zouden kunnen beschermen tegen hart- en vaatziekten. Omdat melkchocolade minder van die antioxidanten bevat dan donkere chocolade, wordt melkchocolade als minder gezond beschouwd.

Is 70 procent pure chocolade gezond?

Onderzoekers claimen dat pure chocolade met 70 procent of meer cacao bijna vier keer zoveel flavonoïden (antioxidanten) bevat dan de gezonde geachte pruim of een handvol spruitjes. Daarmee helpt deze lekkernij hartziekten te voorkomen.

Welke chocolade reep is gezond?

Om overgewicht te voorkomen is het daarom aan te raden niet te veel chocolade te eten. Pure cacaopoeder lijkt, gezien de voedingswaarde, het meest gunstig te zijn voor de gezondheid.

Waar zit het meeste cholesterol in?

Een hoog cholesterol verhoogt je risico op hart- en vaatziekten….Producten met veel verzadigd vet zijn:

  • roomboter en margarine in een wikkel.
  • volle melkproducten en kaas.
  • vet vlees, vleeswaren en worst.
  • chocolade, koek en gebak.
  • snacks, zoutjes en kaasstengels.

Hoe gezond is rauwe chocolade?

Het voordeel van rauwe chocolade is dat het nog boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten, flavonoïden en theobromine zit. Deze stofjes zijn zeer gezond en daarom wordt rauwe chocolade ook wel gezien als superfood.

Hoeveel chocolade per dag eten?

Bovendien is het ook van belang om te weten hoeveel chocolade je moet eten om enig effect te hebben: tussen de 100 en 200 gram per dag voor een gemiddelde persoon, om precies te zijn. Én: het moet chocolade zijn met een hoog cacao-percentage, dat wil zeggen, hoger dan 70 procent.

Hoeveel gram pure chocolade per dag?

Related Posts