Wat is gezonder kookroom of creme fraiche?

Wat is gezonder kookroom of crème fraîche?

Dat maakt een gerecht een stuk calorierijker. Slagroom en crème fraîche hebben ongeveer hetzelfde hoge vetpercentage, van rond de 35%. In kookroom en sojaroom is dat percentage een stuk lager, namelijk ongeveer 20%. Maar ze zijn slank en geven jouw gerecht toch die gewenste romige smaak.

Kan ik ipv crème fraîche ook kookroom gebruiken?

Als vervanging voor crème fraîche kan je ook kookroom nemen. De naam zegt het al, deze roomvariant is geschikt om mee te koken en ideaal voor warme soepen en sauzen. Kookroom bevat minimaal 10% vet. Op de verpakking vind je het exacte percentage terug, bijvoorbeeld 20% vet.

Wat is gezonder crème fraîche of zure room?

Zure room In zure room zit ongeveer 50% minder vet dan crème fraîche. Daarnaast schijnt er praktisch hetzelfde te smaken. Zure room is alleen wel minder geschikt om te gebruiken bij warme gerechten aangezien zure room kan gaan schiften en crème fraîche doet dit niet bij de wat hogere temperaturen.

Wat is een goede vervanger voor crème fraîche?

In koude gerechten kun je crème fraiche dus vervangen door zure room / sour cream of eventueel magere kwark of yoghurt. Voor warme gerechten kun je alternatieven zoals de genoemde kookroom gebruiken.

Wat kun je doen met kookroom?

Kookroom is namelijk een roomsoort die bij gebruik van hoge temperaturen niet schift, maar die toch een relatief laag vetpercentage heeft: zo’n 20%. Het wordt gebruikt om sauzen, soepen en hartige taarten romig te maken en in te dikken.

Is zure room slecht?

Er zit 3,8 gram vet in 1 eetlepel (20 gram) zure room, waarvan 2,5 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.

Waar is crème fraîche goed voor?

Crème fraîche is erg geschikt voor koude sauzen en zoete gerechten. Men kan de room verwerken in sladressings, of het mengen met vers fruit (zoals verse aardbeien). De room kan wat zoeter worden gemaakt met vanillesuiker. Bij pastagerechten komt de romige smaak ook goed tot zijn recht.

Related Posts