Wat is een Kroonmoer?

Wat is een Kroonmoer?

Kroonmoeren hebben ingefreesde groeven in de zijkant, waardoor een kroontje ontstaat. Deze moeren worden vaak gebruikt bij wiellagers, om het loslopen van de moer te voorkomen. In de as of bout breng je een gaatje aan, waardoor (nadat je de moer hebt aangebracht) een splitpen geduwd wordt.

Wat is een bout en wat is een moer?

Een moerbout is een zeskantbout met gedeelde draad (deeldraad) – Din931. Een tapbout is een zeskantbout met volle draad (voldraad) – Din 933. Check ons moerbouten assortiment en plaats simpel online een bestelling. Moerbouten hebben we in Staal (Elektrolytisch verzinkt, Thermisch verzinkt en Zwart) en RVS (A2 en A4).

Wat voor schroef?

Welke schroef gebruik ik waar voor?

  • Universeelschroeven. Universele schroeven worden ook wel spaanplaatschroeven genoemd.
  • Houtschroeven. Houtschroeven zijn perfect wanneer je houten delen met elkaar wil verbinden.
  • Metaalschroeven.
  • Plaatschroeven.
  • Haken en ringschroeven.

Welke bouten heb ik nodig?

Welke sleutelmaat heb je nodig?

Maat van bout/moer (Metrisch) Sleutelmaat Maat inbussleutel
M2 4 2.5
M3 5.5 3
M4 7 4
M5 8 5

Waar is een moer voor?

Een moer is een metalen, houten of kunststoffen ring, met meestal een zeshoekige of vierkante omtrek; en een holte die van schroefdraad voorzien is. In combinatie met een bout, draadeind of een ander voorwerp waarop schroefdraad is aangebracht, is het een middel om twee of meer voorwerpen met elkaar te verbinden.

Waarom veerring?

Een borgring, veerring of zekeringsring is een ring die voorkomt dat onderdelen zoals moeren losraken als gevolg van bijvoorbeeld trilling.

Wat is het verschil tussen een bout en een Tapbout?

Anders dan bij gewone bouten loopt bij een zogeheten ’tapbout’ de schroefdraad door tot onder de kop. Deze bouten kunnen daarom geheel in bijvoorbeeld gietijzeren en lichtmetalen machinedelen worden gedraaid.

Wat is het verschil tussen een bout en een schroef?

Zo heeft een schroef een kop waarmee u de schroef vastdraait, met bijvoorbeeld een schroevendraaier of boormachine bitje. Dit kan zowel met een torx kop als een gewone kruiskop. Een bout heeft daarentegen vaak een 6 hoekige of een platte egale kop, die u niet met een boormachine of schroevendraaier aan kunt draaien.

Wat zijn goede schroeven?

Het staal van de Spax schroeven is het sterkst, gevolgd door Gamma Huismerk, Action Fischer en Brico Sencys. We kunnen stellen dat alle stalen schroeven goed scoren in deze test. Het is verbazend dat kleine schroefjes van amper 4 millimeter dik zo sterk kunnen zijn!

Wat is een Lenskopschroef?

Schroeven met een cilinderkop worden vaak gebruikt voor metaal op hout. Schroeven met lenskop zorgen voor een fraaie afwerking. Daarom worden deze veel gebruikt in bijvoorbeeld deurbeslag. Ze lopen enigszins taps toe onder een licht gebolde kop.

Welke Sleutelmaat heb ik nodig?

Welke sleutelmaat?

Metrisch Maat Buitendraad diameter in mm Sleutelmaat
M3 3 5.5
M4 4 7
M5 5 8
M6 6 10

Welke schroef voor welke klus?

Vaak is de vuistregel die gebruikt wordt om te kijken welke schroeflengte je nodig hebt: de dikte van het materiaal x 2,5. Wanneer je bijvoorbeeld een plank van 20mm wilt bevestigen, heb je een schroef nodig met de lengte van 50mm.

Related Posts