Wat gebeurd er als je je haar bleekt?

Wat gebeurd er als je je haar bleekt?

Chloor is killing voor geverfd haar, helemaal als het om gebleekt haar gaat. Je grijze en (as)blonde lokken kunnen namelijk groen uitslaan door de chemische reactie tussen chloor en de waterstofperoxide waarmee jouw haren zijn gebleekt. Een flinke dot ketchup haalt de groene waas uit je haar.

Is blonderen slecht voor je haar?

Omdat je haren blonderen slecht is voor je haar, kan het dusdanig beschadigd raken dat er niets anders op zit dan het af te knippen. Met name de haarpunten raken door het blonderen veel sneller beschadigd dan normaal, waardoor je niet alleen vaker bij de kapper zit om alles bij te kleuren, maar ook om bij de knippen.

Is blonderen en ontkleuren hetzelfde?

Allereerst: ontkleuren is niet hetzelfde als blonderen, hoewel het wel veel op elkaar lijkt. Bij blonderen is dat uit je natuurlijke haar (dus zonder haarkleuringsproduct erin), en bij ontkleuren ‘ont-kleur’ je je haar, dus reduceer je de kleur die je eerder in je haar hebt gezet zo veel mogelijk.

Hoelang blijft gebleekt haar?

Wanneer het haar goed wordt verzorgd blijft het meestal 4 tot 6 weken zitten. Wanneer het haar gebleekt is blijft de kleur ook iets langer zitten. Bleken is echter permanent en moet uitgroeien. Hoe vaker het haar wordt geverfd hoe langer het ook blijft zitten.

Waarom haar blonderen?

Kort door de bocht is blonderen het bleken van de haarpigmenten. Door middel van blondeermiddel worden de kleurpigmenten uit je haar gehaald, zo wordt de haarkleur die je graag zou willen hebben beter opgenomen. Vooral als je donker haar hebt.

Hoe vaak kun je je haar blonderen?

Hoe vaak kun je je haar blonderen? Als je van plan bent om je haar te blonderen, laat dan zes tot acht weken tussen de behandelingen zitten. Dit geeft je haar ruimschoots de tijd om te herstellen.

Hoe vaak geblondeerd haar wassen?

Maar ook niet onbelangrijk: was je haar niet te vaak. Door je haar te vaak te wassen, droog je je haar uit en dat komt je blonde haar niet ten goede. Was het dus zo min mogelijk en probeer het zo lang als het kan uit te stellen door een droogshampoo te gebruiken tussen de wasbeurten door.

Hoe haar verzorgen na blonderen?

Do’s

  1. Spoel je haar na met koud water om de haarschubben te sluiten.
  2. Gebruik een conditioner.
  3. Slaap op een kussensloop van satijn of zijde.
  4. Slaap met je haren in een vlecht of staart.
  5. Een heat protection spray of crème gebruiken voor je met stylingtools aan de slag gaat.

Related Posts