Wat betekend DSLR?

Wat betekend DSLR?

De DSLR camera staat beter bekend als spiegelreflex camera. De afkorting staat voor Digital Single Lens Reflex. De digitale spiegelreflexcamera dus.

Wat betekent Spiegelloos?

Stilte. DSLR camera’s hebben een fysieke spiegel die opklapt op het moment dat je afdrukt. Dat betekent dat het ‘cameraklik-geluid’ niet uit te zetten is, het is daadwerkelijk het geluid van het mechanisme in je camera. Bij spiegelloos is er – de naam zegt het al – geen spiegel dus deze zijn stiller.

Wat is het verschil tussen een spiegelreflex en systeemcamera?

Het verschil tussen een systeemcamera en een spiegelreflex: Een spiegelreflexcamera (links) is een camera met verwisselbare lens en spiegelsysteem. Daarmee kijk je door de lens naar je onderwerp. Een systeemcamera (rechts) is een camera met verwisselbare lens, maar zonder spiegelsysteem.

De afkorting DSLR staat voor Digital Single Lens Reflex. Vrij vertaald betekent het een spiegelreflexcamera. In dit artikel meer over de betekenis van de afkorting DSLR, waar de afkorting vandaan komt en de werking van deze camera.

Hoe werkt DSLR?

Een spiegelreflexcamera werkt anders dan een compactcamera. Je kijkt bij een spiegelreflexcamera door de lens naar je onderwerp. Het licht komt binnen door de lens, kaatst via een spiegel naar boven en gaat dan door een zogenoemd pentaprisma. Hierdoor zie je door de zoeker een rechtopstaand beeld.

Hoe werken cameras?

Een digitale camera heeft een lichtgevoelige sensor chip. De chip zet het licht meteen om in digitale signalen. Bij een ouderwetse fotocamera (analogie camera) komen foto op een filmrolletje te staan.

Wat is een spiegel reflex camera?

Een spiegelreflexcamera (links) is een camera met verwisselbare lens en spiegelsysteem. Daarmee kijk je door de lens naar je onderwerp. Een systeemcamera (rechts) is een camera met verwisselbare lens, maar zonder spiegelsysteem. Je kijkt op het scherm of in een elektronische zoeker naar je onderwerp.

Related Posts