Kan je 5W40 mengen met 5W30?

Kan je 5W40 mengen met 5W30?

In basis zijn deze motorolieën mengbaar, beter een andere soort olie dan te weinig olie. Na het mengen is echter niet meer bekend wat nu precies de eigenschappen van de aanwezige motorolie zijn.

Welke olie is het dikst?

Trend naar dunnere olie Hoe dik een motorolie warm of koud is, kun je dus aflezen aan de SAE-nummers op de fles. Een 10W-50 olie is bij een warme motor dikker dan een 10W-40 olie, een 10W-30 olie is dan dunner. En een 0W-40 olie is bij warme motor even dik als een 10W-40 olie.

Kun je olie mengen?

Motorolie met verschillende eigenschappen/specificaties mengen wordt altijd afgeraden. De olie verliest zijn specifieke eigenschappen en de kwaliteit gaat in vrijwel alle gevallen achteruit. Als in het boekje meerdere geschikte olien staan vermeld, kun je meerdere soorten gebruiken. Maar nooit gemengd gebruiken.

Lees ook:   Hoe weet ik of mijn dynamo werkt?

Kun je synthetische olie mengen?

Ons advies is om minerale, semi synthetische olie en/of synthetische olie niet te mengen. Meng je verschillende soorten dan kunnen de prestaties van het voertuig achteruit gaan. Het is dus zonde om duurdere synthetische olie te mengen met de minerale olie. Het kan echter wel, als je geen andere keuze hebt.

Wat betekend 10 W 40?

De aanduiding 5W40 of 10W40 heeft betrekking op de dikte (viscositeit) van de olie in koude en warme toestand. Multigrade motorolie is daarmee geschikt voor lage en hoge temperaturen. Het eerste getal heeft betrekking op de dikte bij lage temperatuur en het tweede getal op de dikte bij hoge temperatuur.

Wat betekent de code ACEA e6 E7?

ACEA E7 is een specificatie van ACEA: European Automobile Manufacturers Association. Motoroliën volgens de ACEA E indeling zijn bedoeld bedrijfsvoertuigen als vrachtwagens, bussen en grondverzetmaterieel.

Welke olie is dikker 5W30 of 5W40?

Het verschil is de dikte bij zeer hoge olietemperatuur, zeg boven de 100 graden Celsius. De 5W-40 blijft in die omstandigheden wat dikker dan de 5W-30. Hoewel wij een voorstander zijn van het opvolgen van fabrieksspecificaties, is de dikte bij hoge temperatuur ondergeschikt aan de kwaliteitsnormen.

Lees ook:   Welke kwasten nodig?

Hoe vul je olie bij auto?

Om olie bij te vullen, draai je de olievuldop, die zich op de bovenkant van de motor zit, los. Plaats, om knoeien te voorkomen, een trechter in het olievulgat. En vul vervolgens de benodigde hoeveelheid olie bij. Wacht vervolgens enkele minuten om de olie de kans te geven naar het laagste punt in de motor te lopen.

Related Posts