Is een citroen een groente?

Is een citroen een groente?

De citroen (Citrus limon) is de gele citrusvrucht van de citroenboom, met een zure smaak die veroorzaakt wordt door het aanwezige citroenzuur dat ook in veel andere citrusvruchten voorkomt.

Is een banaan een citrusvrucht?

Citrusfruit, zoals sinaasappels, citroenen en mandarijnen. Ander exotisch fruit, zoals bananen, kiwi’s en ananassen.

Wat betekent citrus fruit?

Citrusvruchten zijn de vruchten die groeien aan citrusplanten of citrusbomen. De vruchten kun je herkennen aan een vettige buitenkant met daaronder een schil van vezels. De binnenkant van een citrusvrucht is sappig en bevat veel vitamine C. Meestal zijn citrusvruchten zuur, denk maar aan een citroen.

Kun je zo een citroen eten?

Citroenen bevatten veel vitamine C, oplosbare vezels en plantenstoffen die veel vele gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Citroenen kunnen mogelijk bijdragen aan gewichtsverlies en bescherming bieden tegen hartziekte, bloedarmoede, nierstenen, spijsverteringsklachten en kanker.

Kan je een hele citroen eten?

Dit schreef ik vorige week in dit artikel: groenten en fruit met veel vitamine C. In dit artikel kun je lezen dat citroen ook veel vitamine C bevat. Het nadeel is alleen, dat je normaalgesproken niet zomaar een hele citroen opeet (al ken ik wel mensen die dit doen en ik vind een schijfje citroen soms ook erg lekker).

Is een pruim een citrusvrucht?

Citrusvruchten: sinaasappel, citroen, limoen, mandarijn, grapefruit, minneola. Fruit met pit in het midden: appel, peer, kers, pruim, nectarine, perzik. Bessen en druiven: aardbei, framboos, bosbes, braam, rode bes, kiwi.

Welke citrusvruchten zijn er?

Sinaasappels en mandarijnen zijn citrusvruchten, net als citroenen, limoenen, grapefruits, minneola’s, tangerines en kumquats. Minder bekende citrusvruchten zijn pomelo, orangelo, sweetie, tangor en ugli.

Is een aardbei een citrusvrucht?

Related Posts