Hoeveel kost een vierkante meter asfalt?

Hoeveel kost een vierkante meter asfalt?

Een oprit laten asfalteren kost gemiddeld tussen €35 en €55 per vierkante meter, afhankelijk van de oppervlakte en de voorbereidingswerken die moeten uitgevoerd worden. Bij kleine oppervlakten kan de prijs oplopen tot €150/m². Hoe groter de te asfalteren oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter.

Wat is goedkoper beton of asfalt?

Als eerste is het belangrijk te weten dat asfalt veel voordeliger is dan beton. De prijzen van asfalt en beton verschillen vaak meer dan 50%, en dat is niet het enige grote voordeel. Daarmee is asfalt niet alleen net zo goed als beton, maar ook nog eens een stuk goedkoper en kan na oplevering direct gebruikt worden.

Welke ondergrond voor asfalt?

Voor nieuw werk volstaat een onderbaan van gebroken puin, meestal ca. 40 cm dik. Maar we kunnen ook over bestaande klinkers of beton asfaltere.

Wat kost erfverharding?

wie heeft er ervaring met betonklinkers als erfverharding met als ondergrond zand. Deze erfverharding zit op een punt waar de melktankauto indraait en stopt. Gezien de prijs ca13 euro/m2 t.o.v beton (klasse B55) 23 euro/2 wellicht een interssant alternatief.

Wat kost een kilometer asfalt?

Volgens Rijkswaterstaat variëren de kosten voor een dubbele driebaanssnelweg met een vluchtstrook per kilometer van 10 tot 50 miljoen euro per kilometer.

Wat kost een provinciale weg?

De provinciale uitgaven voor wegonderhoud zijn gemiddeld 74 euro per inwoner. In Zeeland zijn deze uitgaven het hoogst (180 euro), in Noord-Holland het laagst (52 euro).

Hoe asfalt leggen?

Werkwijze bij het asfalteren van een oprit

  1. Met een graafmachine graaft men de ondergrond tot op 20 cm diep uit.
  2. In de geul wordt een laag steenslag gestort, meestal op een laag geotextiel.
  3. Met een wals verdicht men de funderingslaag en worden betonnen banden aan de zijkanten van de uitgegraven geul aangebracht.

Welke soorten asfalt zijn er?

Europese classificatie van asfaltmengsels

  • Asfaltbeton (asphalt concrete)
  • Asfaltmengsels voor dunne lagen (asphalt concrete for very thin layers)
  • Warmgewalst asfalt (hot rolled asphalt)
  • Zacht asfalt (soft asphalt)
  • Steenmastiekasfalt (split mastic asphalt)
  • Gietasfalt (mastic asphalt)
  • Zeer Open Asfaltbeton (porous asphalt)

Related Posts