Hoe voorkom je online seksueel misbruik?

Hoe voorkom je online seksueel misbruik?

Laat je kind weten dat ze altijd met je kunnen praten Het contact met je kind moet niet alleen vanuit jou komen. Idealiter zou een open gesprek tussen ouder en kind het best zijn. Zo kun jij hen informeren over de risico’s van het online leven en kunnen zij jou vertellen over alles wat ze op het internet tegenkomen.

Wat is online seksueel misbruik?

Vormen van online seksuele intimidatie zijn shame-sexting, grooming, wraakporno, sextortion, het online verspreiden van seksueel geweld en ongevraagd toesturen of plaatsen van online seksueel getinte berichten.

Wat te doen bij vermoeden van seksueel misbruik?

Heeft u een vermoeden van kindermisbruik, neem dan contact op met Veilig Thuis, het advies- en meldpunt voor kindermishandeling. Is uw kind seksueel misbruikt? Ga dan naar Slachtofferhulp Nederland voor juridisch advies, praktische hulp en emotionele steun.

Hoe kun je chat misbruik voorkomen?

Ga het gesprek aan Luister aandachtig naar de verhalen die je kind vertelt. Ga vooral niet allerlei dingen verbieden. Daarmee jaag je kinderen alleen maar weg. Als je een goed gesprek hebt, dan hoor je vanzelf wel waar kinderen mee zitten en of ze problemen hebben.

Hoe kan je grooming voorkomen?

Hoe voorkom ik grooming?

  1. Bedenk vooraf goed wat jouw grenzen zijn. Wat laat je wel en niet toe op internet?
  2. Accepteer niet zomaar vriendenverzoeken van vreemden.
  3. Voel je niet verplicht om contact te houden met een onbekende.
  4. Luister naar je gevoel: als je het niet vertrouwt, doe het dan niet.
  5. Twijfel je over iets?

Wat is seksueel misbruik definitie?

Seksueel misbruik van kinderen is seksueel contact tegen de wil van het kind. Of als het kind dit contact niet kan weigeren. Ze dwingen het kind tot seksuele handelingen. Of zorgen door hun overwicht dat het kind geen nee durft te zeggen tegen seksuele toenaderingen.

Related Posts