Hoe slecht is feta?

Hoe slecht is feta?

‘Normale’ Feta is daarentegen zeker niet ongezond! Het bevat diverse nuttige voedingsstoffen zoals calcium, vitamine B12, vitamine D en aminozuren. Feta is daarom goed voor je botten en darmen. Het bevat van nature ook een heel stuk minder vet dan andere kazen zoals oude Goudse of Cheddar.

Is feta kaas goed voor dieet?

Afvallen met feta kaas Deze kaas is rijk aan calcium, vitamine B12, vitamine D en aminozuren. Het is een iets gezondere keus dan oude kaas. Let wel op het aantal calorieën, dat kan nogal verschillen.

Is feta calorierijk?

Vet in feta Aan de andere kant bevat het wel degelijk relatief veel calorieën. Het is daarom toch verstandig om er niet al te veel van te eten. Feta heeft een vetpercentage van ongeveer 45% in de droge bestanddelen. Dat klinkt dramatisch, maar een groot deel van feta bestaat ook uit vocht.

Is feta kaas?

Is dit hetzelfde als feta? Door de Europese regelgeving mag alleen kaas die is geproduceerd in Griekenland en gemaakt is van minimaal 70% schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk feta heten. Veel producenten die feta-achtige kaas maken, bijvoorbeeld van koemelk, noemen het daarom ‘mediterrane kaasblokjes of ‘witte kaas’.

Lees ook:   Wat betekent de indruk?

Is feta koolhydraatarm?

De originele Griekse fetakaas wordt gemaakt met schapen- of geitenmelk. Wij kennen ook wel op feta lijkende kaassoorten op basis van koemelk: “Witte kaasblokjes”. Bio feta van AH bevat per 100 g: calorieën 255 kcal, koolhydraten 0 g, eiwitten 17 g, vetten 21 g, vezels 0 g.

Welke kaas is goed voor de lijn?

Deze kazen zijn de meest gezonde keuze

 • Mozzarella. Dit is een zachte kaas die rijk is aan calcium en eiwit.
 • Geitenkaas. Van nature is geitenkaas laag in lactose en daardoor voor sommige mensen makkelijker te verteren dan kaas van koemelk.
 • Ricotta.
 • Blauwe kaas.
 • Cottage cheese.
 • Parmezaanse kaas.

Hoe vet is feta kaas?

Er zit 3,8 gram vet in 1 voor snee (20 gram) feta, waarvan 2,4 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten.

Wat zit er in feta?

Feta (Grieks: φέτα) is een Griekse kaas die behoort tot een familie van witte kazen waartoe ook bijvoorbeeld beyaz peynir (Turkije), sirene (Bulgarije) en telemea (Roemenië) behoren. De kaas wordt gemaakt van schapenmelk, eventueel aangevuld met geitenmelk. Er bestaan ook op feta gelijkende kazen op basis van koemelk.

Is feta goed voor je?

Feta zit vol goede voedingsstoffen En dan blijkt dat feta boordevol goede stofjes zit! Feta is bijvoorbeeld rijk aan calcium, vitamine B12, vitamine D en aminozuren, allemaal stoffen die je lichaam hard nodig heeft. Ook bevat het product minder vet en calorieën dan bijvoorbeeld cheddar of Parmezaanse kaas.

Is feta gezonder dan mozzarella?

Volgens voedingsdeskundige Celine Dejaeghere is mozzarella de gezondste optie. “Als je puur afgaat op de voedingswaarde kan je zeggen dat feta iets minder goed scoort dan mozzarella.” Die voedingswaarden zijn dan vooral de calorieën en het vetgehalte.

Wat is gezonder witte kaas of feta?

Is feta gezonder dan witte kaas? Dat ook weer niet, de verschillen zijn minimaal. Alle feta-achtige kazen bevatten bijvoorbeeld rond de 2,5% zout, ook omdat ze verpakt zijn in pekelwater tegen uitdroging.

Wat is beter geitenkaas of feta?

Geitenkaas Geitenkaas is nog vrij vet, maar wel lichter verteerbaar dan gewone kaas. Dat maakt dat het een gezondere keuze is. Bovendien bevat geitenkaas veel vitamines (o.a.. vitamine A, B1, B6, B12 en D).

Welke kaas is het gezondst?

Een 10+, 20+ of 30+ kaas, waar niet teveel zout in zit, past prima in een gezond eetpatroon en zal het afvallen niet in de weg zitten. Het vetgehalte in kaas wordt aangegeven met bijvoorbeeld 45+. De minder vette kazen bevatten meer calcium.

Welke kaas is de magerste?

Lees ook:   Wat is vasculitis GPA?

De aanduidingen 30+, 40+ of 48+ geven aan hoe hoog het vetgehalte van de droge stof is. In 48+-kaas is het vetgehalte van de droge stof dus 48%. Hoe hoger het getal, hoe vetter de kaas is. Magere kazen (10+, 20+ en 30+) bevatten minder vet en meer calcium.

Welke vitaminen zitten er in feta?

Voedingswaardetabel van feta per 100 gram:

Per 100 g Feta ADH*
Vitamine K (ug) 1,8 1,50%
Natrium (mg) 1100 110,00%
Kalium (mg) 62 1,77%
Calcium (mg) 493 49,30%

Is feta eiwitrijk?

Feta kaas en pecorino Feta is een kaas die wordt gemaakt van gefermenteerde schapen- en/of geitenmelk. Het is een eiwitrijk probioticum (bevat gezonde darmbacteriën). Feta heeft diverse gezondheidsvoordelen.

Is fetakaas zout?

Feta wordt na het stremmen van de melk in een zout bad gelegd, dat uit water of uit wei bestaat. Daar blijft het ongeveer twee maanden liggen, zodat het goed kan rijpen. Vervolgens wordt de kaas uit de zoutoplossing gehaald, waarna het snel opdroogt.

Welke feta is goed?

Uitslag | De lekkerste Fetakaas

 • #1 | Nikzas. Doet zijn naam allerminst eer aan.
 • #2 | Dodoni. Een mooie kruimel in de mond en ook voorzien van de meest toegankelijke smaak.
 • #3 | Kourellas. Niet te zout, niet te zuur, maar een milde middenmoter.
 • #4 | Albert Heijn biologisch.
 • #5 | Jumbo.
 • #6 | Eridanous, Lidl.

Related Posts